Jedzenie to rozkosz, jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu - przynajmniej dla mnie :-)
I przyznam się szczerze odkąd przestałam się przejmować kilogramami, kalorycznością dań, tyciem, walką o mniejszy rozmiar moja waga powoli zaczęła spadać w dół.
Słucham swojego organizmu na co ma w danej chwili ochotę i każdy posiłek, staram się celebrować, smakować, jeść powoli i ze smakiem, a przede wszystkim w ogóle nie myśleć o tym czy dany posiłek jest tuczący czy nie.
Jedzenie ma być smaczne, estetyczne i zgodne z moim w danym momencie upodobaniem kulinarnym.
Mózg przestał się stresować, że czekoladka, pizza, czy coś innego idzie mi w biodra tylko zaczął rozkoszować się smakiem.
Pieczony camembert z pomidorkami to szybka i pyszna kolacja.
Fakt na pewno na pewno nie dietetyczna :-)
Potrzebujemy:
ser camembert - 1 na 1 osobę
pomidor
świeża bazylia
oliwa z oliwek
masło
sól, przyprawa włoska
jajko
bułka tarta
Przygotowanie:
Ser panierujemy w jajku i bułce tartej.
Na patelni roztapiamy masło i pieczemy ser, z każdej strony po ok 7-10 minut.
Pomidora obieramy ze skóry i kroimy w ćwiartki.
Pomidora solimy, posypujemy przyprawą włoską, polewamy oliwą z oliwek, a na wierzch kładziemy listki bazylii.
dokładamy upieczony ser i gotowe :-)
Do tego na przykład zielona herbatka, wino, grzanki lub chleb wg smaku.
I mamy kolację.
SMACZNEGO :-)
Jestem fanką serów pleśniowych:) dziś zrobię chyba sobie po południu jak wrócę z oddawania krwi na wzmocnienie :) ( o ile będą chcieli moją krew)
OdpowiedzUsuń:-) Agnieszka super z tą krwią popieram i też się wybieram.
UsuńA, ser pyszny i sycący więc na pewno Cię wzmocni.
Pozdrawiam.
Robiłam ten przepis kiedyś , raz w życiu i kompletnie o nim zapomniałam. Dziękuje za przypomnienie. Twoja kolacja wygląda przepysznie. Smacznego
OdpowiedzUsuńAnia
http://london-lavender.com
Anna dobrze, sobie czasem jakiś przepis przypomnieć - smacznego dla Ciebie :-)
Usuń